top of page

אוניברסיטת MIT בבוסטון בפיתוח סוגים שונים של רובוטים

רובוטים

 

רובוט זה מחשב המחובר לחיישנים ולמנועים. החיישנים מאפשרים למחשב לקלוט מידע מהעולם סביבו. המנועים מאפשרים לרובוט לפעול על העולם סביבו.

חיישנים

 

חיישן הוא מכשיר המסוגל לקלוט מידע מהעולם, ולתרגם אותו למספרים. למשל, המדחום אותו אנו שמים תחת הלשון כשאנחנו חולים הוא חיישן הממיר חום למספר. 37 מעלות זה חום נורמלי, 40 מעלות זה חום גבוה מאד. עוד חיישן מוכר לכולנו הוא המיקרופון, המסוגל לקלוט קולות מהסביבה, ולתרגם אותם עצמת קול למשל. 0 יבטא אין רעש בכלל, ו 100 יבטא

מקסימום רעש הנקלט על-ידי המיקרופון.חיישנים נבדלים זה מזה בעיקר ברגישות שלהם. יש חיישנים היכולים לקלוט הבדלי רעש קטנטנים, ויש כאלה שאולי יתנו לנו שני ערכים - יש רעש או אין רעש. ישנם חיישנים הקולטים אור מהסביבה, ישנם חיישנים הקולטים תנועה (אזעקות של בתים משתמשות בחיישן כזה), חיישנים היכולים להבחין בין צבעים, חיישני קול, גובה, מרחק ועוד.

החיישן מעביר מידע למחשב, והמחשב משתמש במידע גדי לקבוע מה לעשות. למשל, יכול להיות שמערכת כיפת ברזל משתמשת בחיישן חום. אדם פולט חום, מכוניות פולטות חום, מדורות פולטות חום וטילים פולטים חום. אם נדע מה מידת פליטת החום של טיל נוכל לקבוע באמצעות פקודה, שאם החום יהיה גבוה מערך מסוים, נפעיל את מערכת כיפת ברזל. אם נאסוף מספר נתונים בשנייה נוכל אולי לחשב את המסלול של הטיל...

 

מנועים

 

מנוע מקבל הוראות מהמחשב. איך לזוז, איך להסתובב, באיזו מהירות ולכמה זמן. מנוע מתחבר לזרוע, ובקצה הזרוע יהיה לרובוט איזה כלי המאפשר לו לבצע פעולה. גלגלים יאפשרו לרובוט להתקדם, רתעת תאפשר לרובוט לרתך, מקדחה תאפשר לרובוט להבריג ברגים או לקדוח, צבת תאפשר לרובוט להרים דברים וכולי.

 

ככל שיש לזרוע יותר חלקים כך הרובוט יכול לבצע פעולות מורכבות יותר. בדרך כלל לכל חלק זרוע יש מנוע משלו.

מפעל קיה בדרום קוריאה מייצר שלדת רכב כל 80 שניות!

רובוטים אנושיים

 

רוב הרובוטים בכלל לא דומים לבני אדם. יותר למכונות, או רכבים, או אפילו עכבישים, נחשים ודבורים. ובכל זאת ישנם ניסיונות ליצור רובוט דמוי אדם. בעיקר כי זה מגניב, וכם אולי לתת תחושה אנושית למכונה.

bottom of page